Moderne design, tradisjonell byggeteknikk og urørt natur

Historien og visjonen bak Baugsberget Fjelltopphytter.

Inspirert av naturen

Hyttenes design, utforming og farger er inspirert av naturen i Baugsberget. Spisse, bratte, usymmetriske og skarpe former gjenspeiler fjellklippene og de ruvende furu- og grantrærne i området. Vinduene er trukket inn i fasaden og får en skyggeeffekt like som sprekkene og hulene i fjellsiden på Baugsberget. Den mørke fargen gjør at hyttene sklir inn i omgivelsene med skogen rundt. Inne i hyttene er det målet å skape en dempet og behagelig stemning, hvor fokuset skal være den enorme utsikten man har ut gjennom vinduene. Hyttene er derfor minimalistisk innredet med eksklusive møbler i naturens farger. 

baugsberget-fjelltopphytte-alvdal-liggende
Siste justeringer på hytta gjøres før åpning høsten 2021.

Bevaring av naturen

For å bevare naturen urørt rundt hyttene, bestemte vi oss tidlig i prosessen for at vi skulle plassere hyttene på pilarer og sørge for å gjøre minimalt med inngrep i naturen.

Vi ønsket ikke at området rundt hyttene skulle bære preg av å ha vært en byggeplass, og vi bestemte oss derfor for å bygge hyttene nede på gården, for så å løfte de med helikopter opp på fjellet. Dette viste seg å bli en utfordring, med tanke at det skulle være trehytter bygget på tradisjonelt vis.

Med detaljert planlegging med bevisste materialvalg, hvor vekt av hver enkelt bygningsdel ble beregnet, ble transporten med helikopter en spektakulær begivenhet og gedigen suksess.

Fra nrk.no: Her sneier fjellhytta på 3,5 tonn tretoppen

Nå står hyttene stødig på pilarer sammen med trærne, på kanten av Baugsberget, med mose og blåbærlyng rundt og innunder seg.

Velkommen til Baugsberget Fjelltopphytter.

/Janne og Ola, vertskap