Her finner du oss

Baugsberget ligger sentralt i Alvdal med umiddelbar nærhet til riksveg 3, som er hovedferdsåren gjennom Nord-Østerdalen.

Parkeringsplassen til hyttene ligger ca. 2,5 km fra Alvdal sentrum, med jernbanestasjon og butikker. Nærmeste adresse til hyttenes parkeringsplass er Vestateveien 56, 2560 Alvdal. Se kart og kjørebeskrivelse.

Ved parkeringen er det en plakat med kart og informasjon, og det er her stien til hyttene begynner. For å komme frem til hyttene må man gå ca. 1,5 km og opp 300 høydemeter på sti fra parkeringsplassen. 

Stien

En viktig del av opplevelsen er turen på sti gjennom skogen, opp fjellsiden og frem til hyttene. Rundt Baugsberget går det en merket sti som passerer bak fjelltopphyttene. Denne stien har mange tilførselsveier rundt hele turen, og to av disse er merket fra parkeringsplassen til Baugsberget Fjelltopphytter. Stiene går hver sin vei de første 150 høydemetrene opp til et naturlig platå i terrenget, «Såttåen». Der møtes stiene, og går i en felles trase opp til hyttene.

kart-baugsberget-fjelltopphytter-alvdal-nord-østerdalen
  • Gamle Baugsbergstien går opp en traktorvei, som svinger seg gjennom et skogsområde i aktiv drift. 
  • Eventyrstien er en smalere, brattere og mer krevende sti, som går gjennom et magisk parti med gammelskog. Der slynger stien seg mellom store grantrær, innunder bergvegger og over områder kledd med vakker urørt mose.

Tips! Pakk i ryggsekk

Turen opp til fjelltopphyttene går på sti (tidvis bratt stigning), så pakk i ryggsekk. På hyttene er det vaskevann, men alt av drikkevann må medbringes av gjestene.

baugsberget-fjelltopphytter-naturopplevelse-sti-alvdal
TUREN STARTER HER. En viktig del av opplevelsen er turen på sti gjennom skogen, opp fjellsiden og frem til hyttene.

For mer informasjon, les gjerne også: